Vad ska man göra när man plussat?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra när man plussat?

Vad ska man göra när man plussat?

Första steget efter du ”plussat” Så snart du fått veta att du är gravid kan du kontakta en barnmorskemottagning för att boka ett inskrivningssamtal. Inskrivningen på barnmorskemottagningen sker oftast i graviditetsvecka åtta till tolv men ibland tidigare, och vid inskrivningssamtalet är det bra om din partner är med.

Får partner följa med till barnmorskan?

Besöken är gratis. Som blivande medförälder är du välkommen att följa med på besöken hos barnmorskan, om den som är gravid vill det. Du kan också ställa frågor och stöd.

Vad gör man på andra Barnmorskebesöket?

Vid det första besöket, som är ett kortare besök, ligger fokus på fostrets miljö i magen. Du som är gravid får svara på frågor om din livsstil och får information om alkohol, rökning, droger och läkemedel under graviditeten. Vid inskrivningen träffar du oftast den barnmorska som kommer att följa dig under graviditeten.

Vad gör man om man får ett positivt graviditetstest?

När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning. När du fått ett positivt graviditetstest är det bra att ringa Kvinnohälsan för att boka tid för inskrivning.

Hur får man ett positivt graviditetstest?

Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Om du inte vet när mensen ska komma kan du göra ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. Det är samma tider som gäller om du går till en mottagning för att göra graviditetstest.

Relaterade inlägg: