Vad är Facebook och hur fungerar det?

Innehållsförteckning

Vad är Facebook och hur fungerar det?

Vad är Facebook och hur fungerar det?

Facebook är en social sajt som tillåter människor att kommunicera med deras vänner, familjer och kollegor på ett ställe. Tjänsten erbjuder ett bekvämt sätt att låta andra veta vad du pysslar med och för att exempelvis dela foton, betraktelser på nätet, nyheter och annat som du tror kan intressera dina vänner.

Hur gör man på Facebook?

Dela personligt och värdefullt innehåll. Facebook är ett bra ställe att på ett personligt sätt dela nyheter och händelser från inom företaget. Facebooks användare är vana vid personliga statusuppdateringar från vänner och bekanta så det passar att även du som företag har en liknande ton.

Vad använder Facebook mina uppgifter till?

För att personanpassa din upplevelse använder vi de data som vi har, exempelvis data om du kontakter du skaffar, dina val och inställningar som du ställer in och vad du delar och gör i och utanför våra produkter.

Vad får man lägga ut på Facebook?

“I villkoren som gäller just nu äger du allt material som du lägger upp på facebook. Samtidigt ger du facebook fria rättigheter att använda ditt material så länge som du har kvar ditt konto.” Detta betyder alltså att facebook skulle kunna använda ditt material i annonser som har anknytning till tjänsten och så vidare.

Är det bra med Facebook?

Facebook får oss att må dåligt, visar en ny studie. Men det är inte så enkelt, anser beroendeforskaren Anders Tengström som menar att sociala medier är bra för oss. -Det hjälper oss att hålla uppe livsviktiga sociala kontakter.

Hur gör man en företagssida på Facebook?

Så här skapar du en sida för ditt företag på en dator:

  1. Öppna din Facebook-profil.
  2. Överst på startsidan väljer du Skapa och väljer Sida.
  3. Namnge din sida.
  4. Lägg till en kategori som beskriver din sida. ...
  5. Ange dina företagsuppgifter, som adress och kontaktuppgifter.
  6. Välj Fortsätt.
  7. Du kan lägga till en profilbild på sidan.

Får Facebook använda mina foton?

Dessutom får Facebook endast använda dina bilder i enlighet med dina sekretessinställningar, vilket betyder att de inte kan publicera en bild du enbart visar för dina Facebook-vänner så att den syns för allmänheten. Facebook “äger” alltså inte dina bilder bara för att du publicerat dem där, vilket är en vanlig ...

Relaterade inlägg: