Hur firar man Italiens nationaldag?

Innehållsförteckning

Hur firar man Italiens nationaldag?

Hur firar man Italiens nationaldag?

Den 2 juni fira Italiens Nationaldag, ”La Festa della Repubblica Italiana”, vilket är dagen då republiken Italien föddes – det var nämligen den som man röstade för att Italien skulle gå över från att vara monarki till republik. Denna dag firas med tal av presidenten samt parader överallt i landet.

Vad äter man på Italiens nationaldag?

Under den italienska nationaldagen kan pizzasugna besökare lära sig att baka genuin napolitansk pizza tillsammans med Giros kockar. För den som hellre bakar på hemmaplan finns Giros pizzakasse med färdiga recept, pizzadeg samt alla ingredienser som behövs.

Vad är Italiens nationaldag?

Kungariket Italien grundades formellt 1861, och först efter andra världskriget blev Italien en demokrati. Den proklamerades republiken Italien efter en folkomröstning där även kvinnor för första gången fick rösta. Den 2 juni är därför Italiens nationaldag, eller födelsedag om du så vill.

När är Italiens nationaldag?

Visste du att man äter trefärgad mat i Italien den 2:a juni?

Vad äter man vid högtider i Italien?

Maten i Italien anses av många vara något utöver det vanliga. Deras julmat är inget undantag från detta. Ett exempel på italiensk julmat är Esta dei Sette Pesci, som har rötter från de södra delarna av landet. Esta dei Sette Pesci äts på julafton och är ett julbord beståendes av sju olika sorters fiskar.

Vad äter man på påsken i Italien?

Lamm äter man så klart, oftast i ugn med potatis och vilda örter som huvudrätt. Påsken är också tiden för de första vårgrödorna, som till exempel sparris, kronärtskockor och bondbönor. Sparrisen äter man i all sin enkelhet med olivolja och salt, kokta eller lagda på grillen spelar inte så stor roll.

Vad är Italiens nationalrätt?

Risotton är faktiskt en av Italiens nationalrätter. Minestrone är en soppa som kommer från Italien. Den innehåller för det mesta tomat, lök, vita bönor, fänkål, morot, selleri, olivolja och pasta men även en del andra ingredienser och kryddor. Man serverar ofta med riven parmesan och det är en soppa som inte är redd.

Vilka högtider har Italien?

Du som ska på semester genom att hyra hus i Italien kan ha nytta av att veta vilka helgdagar som firas i landet.

Relaterade inlägg: