Vad kan man göra på Käringön?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra på Käringön?

Vad kan man göra på Käringön?

Upplevelser på havet Följ med på hummerfiske, sälsafari eller besök Måseskärs fyr med rundvandring. På Lotshotellet på Käringön kan du njuta i bastun, ta ett dopp från hotellets egen badbrygga eller följa med på en tur ut till havs med hotellets båt eller kajak.

Vad gör man på Gullholmen?

Se & göra

  • Skepparhuset. Museum på Gullholmen som berättar en fantastisk historia om människoöden i Bohuslän under 1800-talet och är väl värt ett besök. ...
  • Stenstugan. Ett av öns äldsta hus är idag museum. ...
  • Gullholmsgården. Byggdes 1896 som småskola och lärarbostad. ...
  • Konstmuséet. ...
  • Promenader & vandringar.

Var ligger Gullholmen?

Gullholmen är ett ösamhälle i Orust kommun beläget längst ut i Bohusläns kustband. Den lilla ön, Gullholmen, är sammankopplad med Stora och Lilla Hermanö via en gångbro.

Får man cykla på Gullholmen?

Hundar får ej springa lösa. Tältning är ej tillåtet utan tillstånd – markerna är privatägda. Skräp och papper skall slängas i uppsatta papperskorgar eller tas med hem. Cykling eller annat motorfordon är ej tillåtet på Gullholmsön – undantaget yrkestrafik.

Hur ofta går färjan till Gullholmen?

Färjefakta. Färjan avgår regelbundet från Tuvesvik och överfarten till Gullholmen tar ca 10 min. Observera att Hållplatsen ”Piren/Gullholmsbaden” för närvarande inte är i funktion ohc att alla färjor går in i hamnen. Mer info via Västtrafiks Reseplanerare.

Vad kostar båten till Käringön?

Fast avgång med båttaxi från Hälleviksstrand till Käringön: Priset är 150 kr per person och resan ut tar bara 10 minuter.

Relaterade inlägg: