Vad gör man på smärtcentrum?

Innehållsförteckning

Vad gör man på smärtcentrum?

Vad gör man på smärtcentrum?

Möjliga behandlingsinsatser på Smärtcentrum är samtal med läkare, insättning eller justering av läkemedel tillsammans med läkare och/eller smärtsköterska, bedömning och träning hos fysioterapeut, psykoterapeutisk behandling hos psykolog eller kontakt med kurator.

Vad gör smärtrehab?

Svar: Smärtrehab är en verksamhet som erbjuder utredning och rehabilitering vid långvarig godartad smärta. Vi arbetar multimodalt, vilket betyder att flera olika yrkeskategorier arbetar tillsammans.

Vad är en Smärtläkare?

Smärtläkaren behandlar framförallt patienter som har haft långvariga besvär som inte kunna hjälpas med sjukgymnastik och träning. Samt patienter som inte är aktuella för operation.

Vad är Smärtmottagning?

Smärtmottagningen behandlar patienter med godartad långvarig smärta, cancerrelaterad smärta, postoperativ smärta och andra akuta smärttillstånd. Vår roll är att uppfylla behovet av god smärtvård men också att utgöra en resurs både för primärvården och för övrig specialistvård.

Vad är Inremitterande läkare?

Inremitterande läkare behåller vårdansvaret under utredningen. Vi har kompetens för att bedöma exponering i arbetslivet och/eller omgivningsmiljön och dess samband med ohälsa och olika besvär. Vi utreder patienter som kommer på remiss till oss. Vanligtvis kallas patienten för personligt besök och utredning.

På vilka olika sätt kan man utreda en patients smärtproblematik?

Inom enheten finns en smärtmottagning där smärtläkare undersöker och i vissa fall sätter in/rekommenderar behandling. Det finns också en sömnutredningsenhet som utreder och rekommenderar behandling för olika typer av sömnstörningar. Verksamheten erbjuder smärtrehabiliteringsprogram både inneliggande och i öppenvård.

Relaterade inlägg: