Varför Konstfack?

Innehållsförteckning

Varför Konstfack?

Varför Konstfack?

Varför ska man plugga på Konstfack? Konstfack är en idéverkstad, en plats för individuell tillväxt, självreflektion och starka konstnärliga uttryck av hög kvalitet. ... Konstfack bidrar genom forskning, utbildning och kunskapsspridning till att stärka Sveriges position som en kreativ miljö för innovationer.

Vad kallas Konstfack?

1978 blev Konstfackskolan högskola. 1993 bytte skolan namn till Konstfack.

Vad hette Konstfack tidigare?

Namnet ändrades till Konstfack 1993, och 2004 flyttade högskolan till den tidigare LM Ericssonfabriken vid Telefonplan i Midsommarkransen.

Hur är det att gå på Konstfack?

När du anmäler dig till Konstfack måste du dels göra en anmälan till utbildningen på antagning.se och, för vissa utbildningar, dels skicka arbetsprover/filer digitalt via Konstfacks hemsida. Behörighetsgivande meriter skickas aldrig till Konstfack, utan laddas upp till antagning.se.

Hur många kommer in på Konstfack?

Statistik över sökande och antagna till Konstfack läsåret 2019/2020
KandidatprogramAntal sökande*Antal sökande med kompletta ansökningar**
Industridesign7759
Inredningsarkitektur & Möbeldesign158117
Keramik och Glas7964
Konst578485

Varför kallas det för Mejan?

Galleri Mejan År 1780 flyttade Akademien in i egna lokaler vid Fredsgatan 12. Huset var en gåva från styckgjutaren Gerhard Meyer och det är från honom skolans smeknamn Mejan härrör.

Är Konstfack ett universitet?

Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk. Sedan 1844 har vi utbildat en mängd olika yrkesgrupper inom dessa fält samt bild- och slöjdlärare. Vi bedriver både konstnärlig och vetenskaplig utbildning/forskning och har idag cirka 900 studenter och 200 anställda.

När får man besked från Konstfack?

: Antagningsbesked publiceras på antagning.se. 29 augusti 2022: Terminsstart.

Är det svårt att komma in på Konstfack?

Kandidatprogram. För att bli antagen till Konstfacks kandidatprogram krävs grundläggande behörighet för högskolestudier. Urval görs på konstnärlig grund och baseras på arbetsprover, skriftlig motivering och intervju. På respektive kandidatprograms sida hittar du uppgifter om vilka arbetsprover som gäller.

Vad kostar det att gå på Konstfack?

Anmälningsavgiften är 900 svenska kronor. Studieavgifter ska betalas direkt till Konstfack. Studieavgifternas storlek varierar för våra utbildningar. Studieavgifter fastställs i svenska kronor.

Relaterade inlägg: