Vilka påföljder ansvarar Kriminalvården för?

Innehållsförteckning

Vilka påföljder ansvarar Kriminalvården för?

Vilka påföljder ansvarar Kriminalvården för?

Inom Kriminalvården avtjänas både fängelsestraff och straff utanför fängelset, så kallad frivård. Kriminalvården ansvarar också för landets häkten.

Vad är Kriminalvårdens uppdrag?

  • Kriminalvårdens uppdrag. Lyssna på sidans text med ReadSpeaker. Kriminalvården är en statlig myndighet med ansvar för häkten, fängelser och frivård. Vår uppgift är att tillsammans med polis, åklagare och domstolar minska brottsligheten och öka människors trygghet.

Vad är kriminalvårdsutbildningen?

  • Kriminalvårdsutbildningen är en obligatorisk utbildning på 24 veckor och du är anställd med full lön under hela utbildningstiden. Efter fullföljd Kriminalvårdsutbildning görs en samlad bedömning för möjlighet till tillsvidareanställning. Läs mer om anställningsform här.

Vilka egenskaper behöver du för att arbeta som kriminalvårdare?

  • Personliga egenskaper. Du, som vill arbeta som kriminalvårdare behöver vara en person som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är viktigt att du är stresstålig, ansvarstagande, stabil och kan sätta gränser, har god samarbetsförmåga och har lätt för att samarbeta i grupp samt är ...

Relaterade inlägg: