Vad kan man skydda sig mot vildsvin?

Innehållsförteckning

Vad kan man skydda sig mot vildsvin?

Vad kan man skydda sig mot vildsvin?

Att hålla sig lugn kan vara lättare sagt än gjort när ett vildsvin kommer farande. Men gör man det är ett annat knep att "vänta ut" vildsvinet. – Vänta så länge som möjligt och hoppa till sidan precis innan det kommer fram. Vildsvinen är så orörliga att de bara springer förbi.

Hur blir man av med vildsvin i trädgården?

Rekommenderat är ett elstängsel då det håller borta både vildsvin men också andra vilda djur. Men ett vanligt villastängsel fungerar lika bra för att hålla vildsvinen borta. Eftersom vildsvin inte är lika graciösa som rådjur och inte hoppar lika bra hålls de effektivt ut från din gräsmatta av ett stängsel.

Vart bor vildsvinet?

Nu finns vildsvinen i samtliga län i södra Sverige. Vildsvin är skygga och och ses sällan i dagsljus. Ett fullvuxet vildsvin i Sverige blir omkring 1 meter i mankhöjd och drygt 1,5 meter långt.

Hur håller man bort vildsvin?

Vad man kan göra för att förhindra att vildsvinen kommer in på tomten och bökar. Det är bland annat att rensa bort fallfrukt, störa med belysning, sätta upp staket eller elstängsel. Men också röja och gallra buskage och skog. Här är det bra att ta kontakt med grannar, skog- och markägare men även samarbeta med jägare.

Vad kan man göra åt vildsvin?

Vildsvinen är mycket smarta djur, och de lär sig faror snabbt. Därför är vildsvinsjakten viktig för det gör dem skygga och undviker närheten till människor.

Relaterade inlägg: