Hur länge kan en bil stå på verkstad?

Innehållsförteckning

Hur länge kan en bil stå på verkstad?

Hur länge kan en bil stå på verkstad?

Vänta inte för länge för då finns det en risk att du förlorar rätten att reklamera felet, men gör du det inom två månader från att du upptäckte felet då ska det vara okej. NIKLAS: Mm, nu fick jag en garanti på sex månader på verkstadsarbetet, men den har gått ut.

Vilka regler gäller när du lämnar in din bil på verkstad?

Du måste reklamera felet innan du, på eget bevåg, försöker få felet avhjälpt. I första hand har verkstaden rätt att försöka avhjälpa felet. Misslyckas verkstaden med att avhjälpa felet, eller meddelar att de inte tänker avhjälpa från första början, kan du gå vidare och göra andra påföljder gällande.

Vad är skälig tid för reparation av bil?

att bilförsäljaren reparerar bilen åt dig. Avhjälpande ska, enligt 26 § tredje stycket KKöpL ske inom skälig tid från det att du framställde ditt krav. ... Ett avhjälpande bör klaras av på ett par dagar och om det tar längre tid bör du får tillgång till en ersättningsbil under tiden som din bil är på reparation.

Hur lång tid tar en stor service på bilen?

Det tar i snitt mellan 60 och 90 minuter att serva bilen.

Vilka villkor måste vara uppfyllda för att verkstaden ska stå för kostnaderna?

Verkstaden har rätt att debitera kunden för kostnader för en besiktning eller liknande undersökning av fordonet, orsakade av en uppenbart ogrundad reklamation, om kunden i förväg har informerats om dessa kostnader.

Hur mycket kostar en felsökning bil?

Vad kostar en felsökning av bilen? Det är svårt att estimera kostnaden eftersom den kan vara mer eller mindre komplex att utföra. Ibland kan det vara så att avläsning av felkoderna har ett fast pris hos en viss verkstad. Men ett par hundralappar får man i alla fall räkna med.

När bör kunden avrådas från en reparation?

Du är skyldig att avråda konsumenten från att utföra ett arbete eller en reparation om det inte kan vara till rimlig nytta för konsumenten. Du är också skyldig att avråda om priset för arbetet kan bli betydligt högre än vad som var tänkt, exempelvis om arbetet kostar mer än fordonets värde.

Relaterade inlägg: