Vad kan man göra på Tomteland?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra på Tomteland?

Vad kan man göra på Tomteland?

På somrarna kan du också bada, leka eller åka båt i Aurorasjön, hälsa på djuren, plantera blommor med skogsälvorna som du får ta med hem och mycket mycket mer. På vintern kan man förutom att upptäcka alla magiska och gnistrande vintermiljöer, dansa kring den jättestora julgranen på torget, leka i snön med snöälvorna.

Vilken ålder passar Tomteland?

Den åldersgrupp som jag tycker att tomteland är allra bäst för är ca 4 till 8 år. Underbar dag där man även som vuxen blev indragen i sagan. Verkligen härligt äventyr för hela familjen! Hela besöket är ett långt och spännande äventyr där vi som besökare är en del av teatern som utspelas runt om i parken hela dagen.

Är Tomteland öppet i sommar?

Sagolandet väntar på dig! Tomteland är öppet vår, sommar, höst & vinter. Bläddra i kalendern så ser du vilka öppetdagar vi har varje årstid. FÖRBOKNING AV DAGSENTRÉER BEHÖVS EJ. I de trollska urskogarna utanför Mora bland höga berg, sjöar och vattenfall ligger Tomtelands sagolika världar.

Var bor tomten i Dalarna?

På Sagolandet Tomteland i Gesunda utanför Mora går det att träffa Tomten hela vintern – inte bara på julafton. I den stora temaparken kikar skogstomtarna fram bland det frusna lingonriset, tomtenissarna jobbar för fullt i Nissebyn och Tomten tränar sina flygrenar.

Får man ta med hund på Tomteland?

Hundar. Hundar får följa med in i parken men måste hållas kopplade hela tiden och får inte följa med in i husen.

Vad kostar det att gå in på Tomteland?

Priserna varierar under året, men barn under 3 år går in gratis. Äldre barn (upp till 12 år) betalar 230 kronor och vuxna 290 kronor, seniorer 190. Tvåparkskortet (utan boende) kostar 1495 kronor och gäller då för två vuxna samt två barn.

Var bor tomten i Finland?

Den finska Julgubben har enligt en radiojournalist på 20-talet bostatt sig i den finska vildmarken nära polcirkeln, närmare bestämt på fjället Korvatunturi. Eftersom fjället är hyfsat ogästvänligt så har julgubbens bostadsort fått representeras av Rovaniemi, för de som vill besöka "Santa Park".

Var kan man träffa tomten?

Här kan du träffa tomten

  • Möt den “äkta” tomten i Lappland, Finland. Den äkta jultomten sägs bo i det finska Lappland, närmare bestämt i Santa Claus Village i Rovaniemi. ...
  • Winter Wonderland, London. ...
  • Jul på Tivoli, Köpenhamn. ...
  • Jul på Liseberg, Göteborg.

Relaterade inlägg: