Vad täcker trafikförsäkring på moped?

Innehållsförteckning

Vad täcker trafikförsäkring på moped?

Vad täcker trafikförsäkring på moped?

Trafikförsäkringen ersätter alla personskador oavsett vem som är vållande till skadorna. Den ersätter också skador på egendom som föraren har orsakat med mopeden. Självrisken är ofta 1 000 kronor men försäkringen kan också gälla utan självrisk.

Hur mycket kostar Halvförsäkring för moped klass 1?

Snittpriset för de mopedförsäkringar som tecknats via oss på Insplanet till och med 2020-07-21, är 3 410 kronor. Datan är hämtad från mopedförsäkringar av både klass I och II. Vad som påverkar priset på din mopedförsäkring är bland annat din adress, men framförallt är modellen och åldern på mopeden avgörande.

Måste man ha försäkring på 30 moppe?

Mopeder klass II har pedaler (vevanordning) och ska gå i högst 25 km/tim. Här ingår även den äldre gruppen av mopeder som ska gå i högst 30 km/tim. ... Så snart du använder mopeden måste du ha trafikförsäkring, annars riskerar du böter.

Vilken försäkring är bäst för moped?

Enligt lag behöver du ha minst en trafikförsäkring för att få köra mopeden. Det är det lägsta försäkringsskydd du kan välja och också det billigaste. I den här artikeln får du veta mer om innehållet i en trafikförsäkring för moped och när trafikförsäkring är det bästa alternativet för din moped.

Vad kostar det att försäkra en Vässla?

En märkesförsäkring från Insplanet kostar från 1 695 kr/år och kompletterar din trafikförsäkring så att du får ersättning vid stöld, vagnskada och brand. Försäkring levereras av Insplanet och tecknas som ett komplement till din trafikförsäkring.

Relaterade inlägg: