Vad gör man rent en plastbåt med?

Innehållsförteckning

Vad gör man rent en plastbåt med?

Vad gör man rent en plastbåt med?

För normal rengöring räcker det med sötvatten och en mjuk borste eller svamp. Använd vid behov tvättmedel för båt, eller milt universaltvättmedel, och följ tvättmedelstillverkarens anvisningar. Avlägsna regelbundet skräp som samlats i dräneringsöppningarna för att förhindra igentäppning.

Vad är rubbing båt?

Rengöring och polering Fortsätt med en grundlig rengöring av skrovet. Här kan du använda Marine Polish på nyare skrov i gott skick eller Marine Rubbing om skrovet är mycket smutsigt. Marine Rubbing används också för att ta bort oxidering (nedmattning).

Vad kan man använda oxalsyra till?

Rengöring och avloppsrensning. Kan användas för att ta bort rost och färg. Oxalsyra an även användas som blekmedel för trä, läder, halm mm.

Hur gör man rent Båtdynor?

Som tvättmedel kan du använda ett milt universaltvättmedel, ett diskmedel för handtvätt eller ett speciellt medel avsett för tvättning av dynor och beklädnader. För rengöringen ska inte lösningsmedel, bensin, slipande städredskap eller –medel, starka basiska eller sura rengöringsmedel användas.

Är oxalsyra miljövänligt?

Så långt har vi alltså lärt oss att oxalsyra är ett ypperligt medel för att rengöra gelcoat. Det fungerar att köpa i ren form och blanda med angiven mängd vatten. Ju mer vatten, desto mindre verkan då syra är väldigt lätt att spä ut, vilket också är anledningen till att det inte är särskilt skadligt för miljön.

Vad löser alger?

Det gäller alltså att pricka rätt. – Mineralolja löser oljesmuts, som förekommer i motorrum eller andra oljiga utrymmen. Alkalier löser smuts från djur och växter (t ex alger) – sådant som är vattenbaserat – och syror löser oxid.

Hur lång tid tar det att polera en båt?

Gnugga in oljan med små cirkulära rörelser. Låt oljan torka i 3–5 minuter. Torka av ytorna med en ren mikrofiberduk.

Varför rubbing?

Rubbing används när lacken är rejält sliten och behöver mycket omvårdnad. Det finns finrubbing som kan ta vid där en polish inte riktigt räcker till och grovrubbing som används när lacken är mycket nedgången. Känner du dig osäker på vad du ska välja eller på hur du ska använda medlen kan du få råd i din Mekonomenbutik.

Relaterade inlägg: