Vad gör man i dataingenjör?

Innehållsförteckning

Vad gör man i dataingenjör?

Vad gör man i dataingenjör?

Som dataingenjör kan du arbeta med systemutveckling, design av IT-produkter, projektledning, programutveckling och analys av IT-lösningar. Du kan också arbeta som utvecklingsingenjör inom områdena inbyggda system eller datorsystem.

Hur lång är dataingenjör utbildning?

En vanlig utbildningsbakgrund för en dataingenjör är en högskoleingenjörsexamen i datateknik, 180 högskolepoäng, tre år på heltid. Med din högskoleingenjörsexamen kan du, med vissa krav på val av kurser eller med mindre kompletteringar, läsa vidare till civilingenjör eller motsvarande.

Vad gör elektroteknik ingenjör?

Elektroteknik-ingenjörer behövs inom områden som elektronik, elkraft, kommunikation, rymdteknik, försvar, medicinsk teknik, fordon och it. De kan arbeta med allt ifrån konstruktion och produktion till utveckling och forskning. Specialisering på särskilda områden är vanligt. Produktutveckling är en vanlig arbetsuppgift.

Hur mycket tjänar en ingenjör efter skatt?

För nyexaminerade civilingenjörer i den privata sektorn låg lönen 2019 enligt Sveriges Ingenjörers lönestatistik i spannet 31 000–36 500 kr per månad, med en median på 33 000.

Relaterade inlägg: