Vad gör man när man Suppar?

Innehållsförteckning

Vad gör man när man Suppar?

Vad gör man när man Suppar?

Om SUP

  1. SUP – Stand Up Paddle Boarding – är en vattenbrädsport där man står upp på brädan och paddlar med en enbladig paddel. ...
  2. Det bästa med SUP är att det är en sport för alla. ...
  3. Plattvattenpaddling är vanligaste paddlingsformen i Sverige. ...
  4. Touring innebär att man paddlar en längre tur med SUPen.

Hur Supar man?

Knäna ska va lätt böjda och ryggen hållas rak. Nu kan du försiktigt ta långa, långsamma paddeltag. Se till att hela bladet är under vattenytan så lång sträcka som möjligt under varje paddeltag. När du hittat tekniken kan du experimentera med att ställa dig längre bak på SUPen för att ta snävare svängar.

Vad ska man tänka på vid köp av SUP?

Brädans form har stor påverkan på dess egenskaper. De faktorer som påverkar formen och paddlingsupplevelsen är brädans längd och bredd och brädans för – som kan vara spetsig eller rundad. Förenklat brukar man säga att en längre SUP är snabbare, en kortare SUP är lättare att manövrera och en bredare SUP är mer stabil.

Hur ska man stå på en SUP?

Nästan alla SUP-brädor har ett handtag i mitten som markerar var du ska stå. Det här riktmärket gäller både när du står på knä och på fötter. Placera knäna parallellt på brädan och titta framåt. Ta tag i paddeln och börja paddla ut.

Hur håller man en SUP paddel?

När man paddlar SUPpaddlar man på en sida i taget och höger hand skall vara längst upp när vi paddlar på vänster sida, vänster hand placeras då ca 80-100cm nedanför. Sätt i paddeln långt fram i vattnet och tryck översta handen framåt och drag nedersta handen bakåt.

Varför SUP bräda?

Att träna på SUP är en unik träningsform som du inte hittar lika enkelt i andra träningsformer. ... Du tränar också koordination och balans eftersom du inte “bara” behöver paddla utan faktiskt också måste röra dig på brädan och behärska olika tekniker om du vill få ut det mesta av din SUP. Det gör det väldigt omväxlande.

Kan man vara två på en SUP?

Med tiden har SUP:en utvecklats och går numera att använda på fler sätt än att bara surfa och paddla på. Eftersom att den är så anpassningsbar så passar SUP för hela familjen, gammal som ung. ... På vissa SUP:ar kan man till och med vara två på samtidigt.

Vilken längd SUP?

Allt är relativt. En person som som vill ha en glidarsup och väger 90 kg behöver en större SUP, exempelvis runt 11 fot eller längre. En lättare person runt 60kg klarar sig på en SUP som är runt 1-2 fot kortare.

Relaterade inlägg: