Hur var din första dag på jobbet?

Innehållsförteckning

Hur var din första dag på jobbet?

Hur var din första dag på jobbet?

Den första dagen på jobbet kan vara läskig och utmanande, men även väldigt spännande och intressant. Det är vanligt att vara nervös och ha lite ångest, men även att vara förväntansfull och tycka att det ska bli väldigt roligt att träffa sina nya kollegor och arbetsgivare. Den första dagen är sällan tråkig.

Hur sluta tänka på jobbet?

Sajten Workawesome.com tipsar om hur du ska göra för att vila hjärnan och släppa oron.

 1. skapa en efter jobbet-ritual. Ta ett tydligt avstamp när arbetsdagen är slut och gör en specifik sak varje dag för att markera för dig själv när det händer. ...
 2. koppla ner. ...
 3. gör planer. ...
 4. skaffa sunda vanor. ...
 5. delegera. ...
 6. jobba mindre.

Vad är viktigt att tänka på när du får ditt första jobb?

Din lön ska vara en del av ditt anställningsavtal. Även vid första jobbet så har du rätt till att förhandla om din lön. Viktigt att tänka på är att du får högre lön desto mer erfarenhet du har. I din erfarenhet kan du även räkna in korttidsjobb, sommarjobb, utbildning och extrajobb såsom erfarenhet från Yepstr.

När ska man säga upp sig vid nytt jobb?

– För en fast tjänst, så kallad tillsvidareanställning, gäller enligt lagen om anställningsskydd, LAS, en månads uppsägningstid för dig som arbetstagare. En anställning som gäller för viss bestämd tid är som huvudregel inte uppsägningsbar om ni inte avtalat om det eller om kollektivavtal säger annat.

Vad säger man första dagen på jobbet?

Inbillar du dig att du ska kunna leverera från dag ett blir du besviken. Fråga istället vad som förväntas av dig, då kan du slappna av och bara fokusera på att lära dig så mycket som möjligt. Lär känna dina närmsta kollegor. Visa att du är intresserad, både professionellt och privat.

Vilka frågor kan uppstå de första dagarna på nya jobbet?

Ställ frågor I början kommer du lära känna dina arbetsuppgifter; det kan handla om att läsa mycket information, försöka förstå vad du ska göra och att lyssna noga på instruktioner. Är det något du undrar över, inte förstår eller är nyfiken över – så våga ställ frågor.

Kan inte stänga av jobbet?

Få bort fokus från dig själv genom att ställa ingående frågor om familjemedlemmars eller vänners dag. Nöj dig inte med “Hur var din dag?” utan fråga till exempel vilka bra eller spännande saker som har hänt i andras liv. Motstå långa utläggningar om din egen arbetsdag.

Hur gör man för att varva ner?

Nu ger hon sina bästa tips för hur du kopplar bort jobbet och stressar mindre.

 1. Rätt sorts vila. Bara för att du är ledig betyder det inte att kroppen och hjärnan automatiskt varvar ner. ...
 2. Lugna aktiviteter. ...
 3. Utmana dig själv. ...
 4. Skriv ner och stryk över. ...
 5. Se till att svettas.

Relaterade inlägg: