Vad gör man på en adhd-utredning?

Innehållsförteckning

Vad gör man på en adhd-utredning?

Vad gör man på en adhd-utredning?

Vad innebär en utredning? Att gå igenom en neuropsykiatrisk utredning som vuxen innebär att du träffar en läkare och en psykolog vid flera tillfällen och får göra flera intervjuer och tester. Det händer också att en pedagog, socionom, sjukgymnast eller en arbetsterapeut är med under utredningen.

Hur lång tid tar det att göra en adhd-utredning?

– Det är väldigt olika, men ofta tar det några veckor. Vad gör man när man fått sin diagnos? – Då kan personen söka det stöd och den behandling hen själv vill ha. Vissa är nöjda när de fått sin diagnos och kan ta reda på information själv, andra behöver medicin och är nöjda efter det.

Varför adhd-utredning?

En diagnostisk utredning för adhd är aktuell om en vuxen person har stora koncentrationssvårigheter och andra symtom som kan förknippas med adhd och som skapar allvarliga problem i vardagen.

Måste man betala för adhd-utredning?

För barn under 18 år är besöken som gäller neuropsykiatrisk utredning hos Modigo kostnadsfria. Vuxna betalar patientavgift, oftast 300 kr/besök, upp till frikort. Om personens hemregion har remisskrav kan villkoren vara annorlunda.

Hur man testar sig för adhd?

Det finns inget enskilt adhd-test, för att få adhd som diagnos krävs att: du haft svårigheter under en längre tid. du har problem att klara av vardagen. dina svårigheter inte kan förklaras på annat sätt.

Hur mycket kostar adhd utredning?

Utlåtandet innehåller också rekommendationer för eventuell medicinsk och psykologisk behandling och råd kring vad som kan vara hjälpsamt i vardagen. Priset för ett bedömningssamtal hos läkare är 2500 kr. Om du går vidare med den neuropsykiatriska utredningen kostar den 31500 kr.

Relaterade inlägg: