Vad gör man på en fertilitetsutredning?

Innehållsförteckning

Vad gör man på en fertilitetsutredning?

Vad gör man på en fertilitetsutredning?

Vid ultraljudet är läkaren intresserad av att titta på kvinnans livmoder och äggstockar för att bl. a. göra en bedömning av kvinnans äggreserv. Kvinnan får även lämna ett blodprov som analyseras både med tanke på hennes äggreserv samt för att utesluta under- eller överfunktion av sköldkörteln.

Hur går en Barnlöshetsutredning till?

Du och din partner anmäler er till barnlöshetsutredning genom att fylla i var sitt frågeformulär via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Ett formulär är för dig som planerar att bära barnet. Länken heter "Assisterad befruktning kvinna".

Hur lång tid tar en utredning om barnlöshet?

Hur lång tid tar en utredning på FertilitetPlus? Fertilitetsutredningar är alltid individuella och utredningstiden kan variera, men minst två månader beräknar vi på. Efter ett första konsultationsbesök bokas paret direkt in på ett återbesök och utredningen sätter igång.

Vilka blodprov tas vid IVF?

Blodprov för att kontrollera sköldkörtelns funktion (TSH, fritt T4) samt äggstockskapaciteten (AMH) tas också. Om kvinnan har oregelbunden mens kan ytterligare hormonprover behöva tas. Genomspolning av äggledarna (HSSG) kan behöva göras som komplettering om indikation finns.

Vart vänder man sig för Fertilitetsutredning?

Kontakta en gynekologisk mottagning, en kvinnoklinik eller en infertilitetsklinik på ett sjukhus för att få en barnlöshetsutredning eller behandling. Det går också bra att söka hjälp på en vårdcentral, där en läkare kan remittera vidare till lämplig specialist.

Hur lång tid tar ett IVF försök?

När prover och undersökningar är klara kallas paret/kvinnan till ett läkarbesök för att få information om nästa steg och vilka möjligheter som finns när det gäller till exempel behandling. Målet är att utredningen ska vara klar inom sex månader, i vissa fall kan det ta längre tid.

Hur lång väntetid Fertilitetsutredning?

Utredningen skall inte ta mer än en till max två månader från det paret kommit till kliniken. Oftast behövs inte mer än ett par besök på kliniken. Ibland räcker det med bara ett besök. Väntetiden till första besöket är hos oss oftast inte längre än fyra till sex veckor.

Hur många gånger kan man göra IVF?

Hur många behandlingar du får göra varierar mellan olika regioner. Flera regioner erbjuder tre försök där du går igenom hela behandlingsprocessen. Du kan kontakta en privat klinik om du vill fortsätta med fler försök. Men då måste du bekosta hela behandlingen själv.

Vad innebär tre IVF försök?

Efter ett IVF-försök får bara var tredje kvinna barn, men den sammanlagda chansen ökar för varje försök som görs. Av kvinnor som erbjuds tre försök får nästan två tredjedelar barn. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin.

Relaterade inlägg: