Hur blir man av med en Bakercysta?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med en Bakercysta?

Hur blir man av med en Bakercysta?

Cystan kan punkteras om den blivit så stor att den värker och spänner i knävecket. Samtidigt sprutas kortison in, vilket kan göra att cystan drar ihop sig. Du kan ta receptfria smärtstillande läkemedel om du har mycket ont. Bakercystan kan behöva opereras bort om du har svåra besvär.

Kan vätska i knät försvinna av sig själv?

Vatten i knät kan också bero på sjukdomar i knät, till exempel artros. Oftast går besvären över om du undviker de fysiska aktiviteter som har utlöst dem.

Hur ska man träna med vätska i knät?

Cirkulationsträning. Skall utföras 1–2 gånger per dag. Ökar cirkulationen av ledvätska i leden och blodcirkulationen i olika strukturer runt knät och ger därmed ökad möjlighet till läkning genom att smärtan lindras och vävnader kan börja byggas upp. Denna träning förbereder också knät för kommande träning.

Hur länge är ett knä svullet?

Undersökning kan ge dig svar på vad det är, och fram till du får en diagnos så bör du vara försiktig med hög belastning på ett svullet knä, i synnerhet om det utlöser smärta. När orsaken till svullnaden är eliminerad och kroppen fått återhämtat sig ska en svullnad gradvis försvinna.

Relaterade inlägg: