Vilka arbetsuppgifter har frisörer?

Innehållsförteckning

Vilka arbetsuppgifter har frisörer?

Vilka arbetsuppgifter har frisörer?

Frisörer arbetar på salonger med att ta emot kunder och klippa, tona, färga, permanenta, föna och tvätta hår. Andra arbetsuppgifter kan vara att göra hårförlängningar eller håruppsättningar. Man gör även olika behandlingar för hår som hårinpackningar och massage.

Är frisör ett bra yrke?

Just nu finns gott om jobb för behöriga frisörer. Frisöryrket är ett väldigt kreativt och spännande jobb. Man hjälper människor att matcha utsidan med insidan och uttrycka sin personlighet. Frisörer har kunskap och färdighet i många olika tekniker och metoder inom klippning, kemiska behandlingar och hårvård.

Vad är ergonomi frisör?

Yrket innebär ofta obekväma och påfrestande arbetsställningar. Många frisörer har därför ont i kroppen på olika sätt, i fötter, ben, rygg, nacke, axlar och handleder. Förebygg besvär genom att växla mellan olika arbetsuppgifter, ta många korta raster och arbeta med armarna nära kroppen.

Hur utbildade man sig till frisör förr?

Förr i tiden kallades frisörer för barberare. ... Barberare fick bistå soldater med fältsjukvård när de var ute i krig. Efter det finska vinterkriget i början på 1800-talet beslutade man att utbilda barberare och titulera dom till läkare, men det var inte utan motstånd från de akademiskt utbildade läkarna.

Relaterade inlägg: