Vad ska man göra om man bränt hårbotten?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om man bränt hårbotten?

Vad ska man göra om man bränt hårbotten?

Om du råkar bränna dig Undvik helt solens strålar i några dagar om du har bränt dig. Kyl ner huden med kallt vatten och använd gärna kylbalsam. Salvor med hydrokortison kan lindra klåda och sveda och om du har mycket ont kan det hjälpa med smärtstillande läkemedel.

Kan man bränna hårbotten?

Huden är vårt största organ och blir ibland öm på olika delar av kroppen. Du kan till exempel bränna dig av solen även i hårbotten.

Vad kan man göra om man har bränt sig i solen?

Så här kan du göra om du har bränt dig i solen: Låt bli att sola några dagar för att låta huden läka. Kyl med kallt vatten, kylbalsam eller en fuktgivande hudlotion. Använd receptfri kräm eller salva med hydrokortison om det kliar eller svider.

Vad ska man göra om man har bränt sig på fingret?

Du kan lindra smärtan genom att spola den skadade huden med svalt vatten direkt efter att du har bränt dig, men spola inte längre än 15 minuter. Det går också bra att sänka ner den skadade kroppsdelen i till exempel en hink med svalt vatten. På så vis kan du både lindra smärtan och begränsa skadan.

Vad gör man åt brända läppar?

Huskurer för solbrända läppar Det är viktigt att du smörjer in läpparna ofta så att de håller sig återfuktade. Att använda en salva eller cerat som innehåller aloe vera är bra då detta har en läkande effekt. En del tycker även att olivolja hjälper mot solbrända läppar, värt att testa.

Hur länge är man röd när man bränt sig?

Första gradens brännskada innebär att yttersta lagret av huden har skadats. Det kan uppstå om man exempelvis varit ute i solen för länge. Skadorna kan nästan alltid behandlas hemma och läker oftast inom några dagar till en vecka. Här går vi igenom hur du kan lindra smärtan och när det är dags att söka vård.

Relaterade inlägg: