Vad gör man åt en fuktskada?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt en fuktskada?

Vad gör man åt en fuktskada?

Ofta så är det grunden till ditt hus som kommer avgöra om fuktskador kommer att uppstå. Därför är det viktigt att man har en väldränerad och fuktskyddad grund för att slippa fukten.

Hur lång tid innan fuktskada?

Om man upptäcker en fuktskada under själva renoveringen av badrummet, är detta något som kan förlänga tiden för renoveringen. En badrumsrenovering tar normalt sett mellan tre och fem veckor, men om man samtidigt måste åtgärda en fuktskada, kan det ta någon vecka eller två extra beroende på skadans omfattning.

Får ofta fuktskador?

Varför får man fuktskador? Fuktskador uppstår för att materialet som finns i väggar och golv inte klarar av de naturliga fuktbelastningarna som huset utsätts för. Det kan vara allt ifrån regnvatten, matlagning eller markfukt. För att komma fram till hur fuktig luften är används ofta begreppet relativ fuktighet (RF).

Hur vet man om det är fuktskadat?

Tecken på fukt- och mögelskador Synliga tecken på en fuktskada kan vara fuktfläckar, missfärgningar, bubblor i golvmattan eller tapeten, eller att färg flagnar och lossnar. Mögel luktar vanligtvis, och ofta känner man lukten innan man ser några tydliga tecken i bostaden.

Hur länge ska man ha avfuktare?

Ofta placeras avfuktaren i källare vilket innebär att det är svårare att ha översyn om den skulle börja ryka eller liknande. - En timer är en bra lösning om du inte själv kan stänga av och slå på avfuktaren, att ha den påslagen dygnet runt ökar risken för överbelastning som i sin tur kan leda till brand, säger Morgan.

Varför blir det svartmögel?

Bildas det svarta avbildningar i kakelfogarna i ditt badrum? Då har ditt hus med största sannolikhet drabbats av svartmögel som ett resultat av hög luftfuktighet (t. ex. dålig ventilation) eller långtgående vattenskador.

Relaterade inlägg: