Hur uppfattas det svenska språket?

Innehållsförteckning

Hur uppfattas det svenska språket?

Hur uppfattas det svenska språket?

I svenskan är skillnaderna också stora mellan långa och korta stavelser, vilket skapar en särskild rytm. Det är därför svenska brukar uppfattas som ett melodiskt språk. Att vi har korta och långa vokaler gör dessutom att det finns hela arton vokaler att hålla reda på; ett långt a låter ju inte likadant som ett kort a.

Vilken Språkfamilj tillhör det svenska språket?

Indo-European languages Germanic languagesNorth Germanic languages Swedish language/Language family Den indoeuropeiska språkfamiljen. Svenskan är ett germanskt språk och på nära håll släkt med de andra nordiska språken.

Hur har det svenska språket påverkats av andra språk?

Vi har fått ett ökat inflytande av engelska. Många svenskar är dessutom bra på engelska och ser det som sitt andraspråk. Samtidigt minskar kunskaperna i språk som tyska och franska. ... Det som påverkar svenskan mest är språksituationer där man nästan helt övergår till att använda engelska.

Varifrån kommer det svenska språket?

Liksom de övriga nordiska språken härstammar svenskan från en gren av fornnordiska, vilket var det språk som talades av de germanska folken i Skandinavien.

Vilket språk talades i Norden fram till 1000 talet?

Nordiska språk är en undergrupp av de germanska språken och härstammar från fornnordiskan, det språk som började talas i Norden från ca 700-talet e.Kr. och som runt 1000-talet delades upp i de mer distinkta regionala dialekterna fornsvenska, forndanska, forngutniska, fornnorska och fornisländska.

Hur har tyskan påverkat svenska språket?

Tyskan har påverkat det svenska språket i mycket hög grad. På 1300-talet bildades Hansaförbundet, och tyska köpmän och hantverkare kom till Sverige. ... Mängder av nya ord, som har med handel, hantverk och stadsliv att göra, införlivades med svenskan, men tyskan kom också att förändra ordbildnings- och böjningssystemet.

Relaterade inlägg: