Hur dör Henning Mina drömmars stad?

Innehållsförteckning

Hur dör Henning Mina drömmars stad?

Hur dör Henning Mina drömmars stad?

Senare visar det sig att han har drabbats av tuberkulos, vilket gör honom mycket sjuk. Det är nu omgivningen visar sin omsorgsfulla sida och försöker att hjälpa honom. Det är främst Lotten som får ta hand om Henning. Det slutar tragiskt nog med att han dör.

Vad händer om Mina drömmars stad?

Stadseriens första del, Mina drömmars stad, handlar om hur den unga Henning flyttar från landet till staden med förhoppningar och drömmar om ett bättre liv. Verkligheten blir svårare än han tänkt sig, och både Henning och folk i hans närvaro får arbeta hårt för att skapa en dräglig tillvaro.

Var utspelas Mina drömmars stad?

Mina drömmars stad är en roman från 1960 av Per Anders Fogelström, som utspelar sig mellan åren 18 i arbetarstadsdelen Södermalm i Stockholm. Den utgör första delen i Fogelströms romanserie "Stad", som skildrar livet och vardagen bland Stockholms arbetare.

Varför skrevs Mina drömmars stad?

Han hade samlat på Stockholms historia sen 19 tog han tjänstledigt för att skriva Mina drömmars stad som var den första boken i en fem böcker lång serie om Stockholms historia från 18. ... Där fanns en historia som pockade på att bli berättad och som kändes viktig för mig.

Vem är Henning i Mina drömmars stad?

Henning Nilsson kommer till Stockholm som 15-åring, för att söka lyckan. Han hoppas på arbete och större möjligheter till ett bra liv, än han skulle ha om han stannade kvar på landsbygden där han föddes. Texten är ett utdrag ur Mina drömmars stad, Per Anders Fogelströms första bok i Stadserien.

Vem har skrivit mina drömmars stad?

Per Anders Fogelström City of My Dreams/Authors Men för de flesta är Stockholm en mörk och fattig stad, och Henning får slita hårt. Nöden är aldrig långt borta när han tillsammans med Lotten, flickan han gifter sig med, söker skapa en ljus tillvaro. Mina drömmars stad är den första boken i Per Anders Fogelströms älskade romanserie.

När skrev Per Anders Fogelström Mina drömmars stad?

Per Anders Fogelström City of My Dreams/Authors

När utspelas Mina drömmars stad?

Mina drömmars stad” börjar år 1860 då Henning, en kille på 15 år ensam kommer till Stockholm. Han vet inte vem hans pappa är och hans mamma har dött av kolera.

När skrevs boken Mina drömmars stad?

Per Anders Fogelström City of My Dreams/Authors

När kom mina drömmars stad ut?

1960 City of My Dreams/Originally published

Relaterade inlägg: