Hur länge kan man ha ont i handleden?

Innehållsförteckning

Hur länge kan man ha ont i handleden?

Hur länge kan man ha ont i handleden?

Den vanligaste orsaken till att man bryter handleden eller underarmen är att man halkar eller snubblar och tar emot sig med handen. Skadan läker oftast efter några veckor med gips, men en del kan behöva opereras. Risken att skada handleden eller underarmen ökar med åldern, eftersom skelettet blir skörare med tiden.

Får ont i handleden när jag gör armhävningar?

Handleden kan bli smärtsam, ofta orsakat av en överansträngning – man har gjort något man är ovan vid, och det har blivit ”för mycket”. Handledssmärta kan också uppstå vid trauman så som att falla och ta emot sig med händerna, eller genom lågintensiva vardagsrörelser som att jobba vid datorn.

Vilka problem kan drabba handleden?

Handledssmärta är vanligt förekommande och kan drabba vem som helst. Oftast uppkommer problem efter en överansträngning, men även andra faktorer som kan orsaka tillståndet. Man vet fortfarande inte varför tillståndet uppstår. Monotona, repetitiva och ovana rörelser av handled och tumme ökar risken för att drabbas.

Får ont i handleden?

Oftast beror det på överansträngning av handleden vid exempelvis nya och upprepade rörelser eller om du bär tunga föremål. Överbelastning kan i sin tur orsaka en inflammation i handleden. Det kan leda till att du får ont i handleden vid böjning och vridning med smärtutstrålning över handrygg och tumme.

Varför har jag ont i min tumme?

Det gör ont framför allt när du rör på tummen och beror på att du har fått en inflammation i en senskida. Senskidan till tummens sträcksenor är inflammerad och förtjockad om du har de Quervains syndrom. Sjukdomen kan gå över av sig själv, men det krävs ofta en operation för att du ska bli bra.

Kan man träna upp handleden?

Rörlighet i handled Övning 1 Lägg handleden över en kant. Knyt handen lätt och böj den sedan uppåt så långt du kan. Håll kvar i några sekunder. Slappna av i fingrarna och sänk sedan handen långsamt tillbaka och böj handleden framåt/nedåt.

Relaterade inlägg: