Vad ska man göra när man har sträckt sig?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra när man har sträckt sig?

Vad ska man göra när man har sträckt sig?

Modifierad aktivitet, kyla, kompression och högläge, så kallad PRICE/POLICE-regim, rekommenderas alltid vid akuta skador. De första en till två dagarna efter en muskelbristning är det viktigt med avlastning för att undvika förvärrande av skadan. Redan efter den första dagen är det bra att börja med rehabträning.

Varför drar man baksidan?

Det absolut vanligaste sättet att få en akut hamstringsskada inom fotboll är under löpning i hög hastighet. Den som drabbas av en sådan sprintskada känner ofta ett ordentligt hugg från baksidan av låret och det är omöjligt att fortsätta träningen eller matchen.

Varför har jag ont i baksida lår?

Ont i baksidan av låret kan bero på flera olika saker. Det kan bero på muskelsmärta som kan uppstå vid en överbelastning och variera från en molande smärta till ett plötsligt hugg. Det kan även bero på nervsmärta från en påverkan av ischiasnerven.

Vad kan man göra om man sträckt ljumsken?

Smärtan känns om regel i ljumsken och ner på insida lår. Problemet uppstår ofta i idrotter där det är mycket ”start, stopp och vändningar” så som fotboll. Åkomman kan behandlas och rehabiliteras, men ibland måste operation till .

Får lätt kramp i baksida lår?

En orsak kan vara av överbelastning i musklerna. oftast högintensiv idrott som fotboll, friidrott eller hockey.. Även löpare kan drabbas av detta. Företrädesvis ofta under uppbyggnadsfas med stor mängd styrketräning kombinerat med backträning och/eller intervallträning.

Relaterade inlägg: