Vad ingår i Säkerhetskontrollantens arbetsuppgifter på flygplatsen?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Säkerhetskontrollantens arbetsuppgifter på flygplatsen?

Vad ingår i Säkerhetskontrollantens arbetsuppgifter på flygplatsen?

Om du utlöser ett larm måste säkerhetskontrollanten ta reda på vad som har utlöst det. Det kan ske på flera sätt: du kan få passera igenom bågen en gång till.

Vad kan man jobba inom flygplats?

Några olika jobb på en flygplats

  • Butiksbiträde/säljare/restaurangpersonal. På en större flygplats finns en mängd olika butiker och restauranger som alla kräver bemanning. ...
  • Flygplatskontrollant. ...
  • Flygingenjör. ...
  • Flygledare. ...
  • Flygplatsbrandman. ...
  • Bagagehanterare.

När ska man vara på Arlanda innan avgång?

Vi rekommenderar att du anländer till flygplatsen minst två timmar före avgången, så att du har tillräckligt med tid för incheckning och säkerhetskontrollen, i synnerhet under rusningstid, på sommaren och under större helger.

Vad innehåller en Flygsäkerhetsplan?

Färdområde och säkerhetsavstånd (för flygplan) får inte påverkas annat än vad som framgår i godkänd flygsäkerhetsplan. Fordonstrafik får inte påverkas annat än vad som anges i framtagen TA-plan. Håll arbetsplatsen fri från skräp (FOD). Det är inte tillåtet att laga mat inom Airside.

Vad heter de som jobbar på flygplats?

En flygplatskontrollant arbetar vid säkerhetskontrollen och ska förhindra flygplatssabotage, luftfartssabotage och kapning.

Hur långt innan ska man vara på flygplatsen Norwegian?

Checka in i vår incheckningsdisk minst 1 timme före din planerade avgångstid. Kom tidigt till gaten och meddela vår personal. Reser du med sportutrustning? Lämna din sportutrustning till vår bagage- eller incheckningsdisk senast en timme före avgång.

När ska man vara på Bromma flygplats?

Incheckning kan göras 24 timmar innan avgång och senast 15 minuter* innan avgång via vår hemsida, via mail eller via BRA app. På flertalet av våra flygplatser erbjuds automatiserad incheckning. På flygplatsen har vi även personlig service i samband med avgång som öppnar 1 timme före avgång.

Relaterade inlägg: