Är carmex bra för läpparna?

Innehållsförteckning

Är carmex bra för läpparna?

Är carmex bra för läpparna?

Munsåret gör mindre ont då Carmex används, och det verkar även som att det försvinner lite snabbare. Så länge man inte har något emot lukten av kamferolja, så är Carmex en trevlig parhäst i slaget mot spruckna och fnasiga läppar.

Hur behandlar man sprickor i mungipan?

Omslaget kan vara en pappershandduk, gammalt handduks- eller lakantyg eller en kompress. Torka mungiporna efter tvätten och applicera receptfri hydrokortisonsalva som fås på apotek och innehåller medel som förebygger bakterie- och jästtillväxt. Mungiporna läker vanligen inom 3–7 dagar.

Varför får man nare?

Chansen är stor att du gör det och det kan vara en reflex som du kanske inte ens tänker på. När du slickar dig om läpparna blir de fuktigare till en början. Det känns till och med bättre till en början. Problemet är att salivet snabbt avdunstar och tar med sig mer fukt från läpparna vilket gör de ännu torrare.

Vad är Carmex bra för?

Carmex läppbalsam innehåller mentol och kamfer som effektivt mjukar upp torra och spruckna läppar med en skön kylande känsla. Vill du ha extra effekt blandar du enkelt till din egen exfolierande peeling med Carmex och socker.

Vad är Carmex gjort av?

Klassisk tub Carmex-gel glider på läpparna mjukt och jämnt. Petrolatum, Lanolin, Cetyl Esters, Theobroma Cacao Seed Butter, Cera Alba, Paraffinum Liquidum, Camphor, Menthol, Salicylic Acid, Vanillin, Parfum, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol.

Relaterade inlägg: