Är lymfom farligt?

Innehållsförteckning

Är lymfom farligt?

Är lymfom farligt?

Många kan bli av med sjukdomen även om den har spridit sig i kroppen. Långsamt växande lymfom är svårare att bli av med men behöver oftast bara behandlas när du har symtom. De flesta kan leva ett bra liv länge med sjukdomen.

Vad kan man göra mot svullna halsmandlar?

Ibland kan det räcka med receptfria smärtstillande och febernedsättande preparat för att lindra. Rådgör med ditt apotek om vad som kan vara lämplig behandling. Skulle svullnaden bero på halsfluss eller scharlakansfeber kan det behövas ytterligare behandling.

Vad är orsaken till svullna lymfkörtlar?

  • Cancersjukdomar som brukar orsaka svullna lymfkörtlar är lymfom – cancer i lymfsystemet, leukemi – blodcancer som utgår från både benmärgen och lymfsystemet. Mer sällan är orsaken läkemedel, till exempel fenytoin mot epilepsi.

Har du en svullen lymfkörtel?

  • Symtom för en svullen lymfkörtel 1 Om du ser en knöl på halsen, nyckelbenet, armhålan eller skrevet kan det vara en svullen lymfkörtel. ... 2 En svullen lymfkörtel framkommer ibland med lite feber. Du kan även uppleva nattliga svettningar. 3 Ibland kan lymfkörtlar vara smärtsamma.

Hur långa är lymfkörtlarna?

  • Lymfkörtlarna är bönformade och distribuerade runt halsen, nyckelbenet, armhålorna, interna organ och skrevet. De är vanligtvis runt 1,5 cm långa, och om de inte är svullna märker vi oftast inte att de är där. 2.

Relaterade inlägg: