Vilka rosor är resistenta mot svartfläcksjuka?

Innehållsförteckning

Vilka rosor är resistenta mot svartfläcksjuka?

Vilka rosor är resistenta mot svartfläcksjuka?

Motståndskraften mot svartfläcksjuka bedömdes dessutom genom att plantor i växthus infekterades med svampen. De utvalda genotyperna var Rosa carolina, R. helenae, R. multiflora, R.

Hur behandlar man Svartfläcksjuka på rosor?

Det finns ett biologiskt svampmedel som heter Binab, som används under säsong. Man börjar på våren när man klipper rosorna och gör första behandlingen. Här syns rosrost och svartfläcksjuka. Man blandar upp Binab, som är ett pulver, och sprayar lösningen på grenarna och häller det på jorden.

Hur sprids Svartfläcksjuka?

Komdierna hit- tar man på bladen i motsats till askasporerna som finns på stjälkarna. Sporerna är så sällsynta att de är oviktiga för spridningen a v sjukdomen. Svampen sprids i huvudsak med vatten och har ett begränsat spridningsområde.

När får rosor blad?

Öppettider Butik
Mars, Oktober – December
Tisdag – Fredag11-18
April – September
Måndag – Fredag11-18
Lördag – Söndag11-15

Vad kan man se på smittade rosor?

  • Redan på våren kan man på smittade rosor se samlingar av orangea-sporer på knoppar och grenar. Svampen angriper de lågt sittande bladen först. Tidiga angrepp identifieras genom gul-orangea fläckar på bladen som med tiden blir svarta. Angripna plantor får ofta missbildade skott och bladen trillar av i förtid.

När kan man se första angreppen av rosrost på plantorna?

  • När kan man se de första angreppen av rosrost på plantorna? Redan på våren kan man på smittade rosor se samlingar av orangea-sporer på knoppar och grenar. Svampen angriper de lågt sittande bladen först. Tidiga angrepp identifieras genom gul-orangea fläckar på bladen som med tiden blir svarta.

Kan rosor tas om hand när vintern närmar sig?

  • När vintern närmar sig behöver dina rosor tas om hand lite extra för att få bästa förutsättningarna att klara vinterns köld. Här är våra tips! ... Man kan då behöva täcka över hela plantan med säckväv eller granris som sätts upp runt plantorna.

Relaterade inlägg: