Hur lång tid tar det att behandla en psykos?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att behandla en psykos?

Hur lång tid tar det att behandla en psykos?

En psykos kan komma plötsligt. Den kan också komma smygandes och utvecklas under en längre tid. En psykos kan pågå under någon vecka, några månader eller till och med år. Om du har haft en psykos är det inte säkert att du kommer få någon mer men de kan ibland komma tillbaka upprepade gånger.

Hur hanterar man en person med vanföreställningar?

Var klar och tydlig i instruktioner. Spela inte med om personen har vanföreställningar. Förk- lara att du förstår att det är verkligt för honom/henne men att du inte upplever detta. Argumentera dock inte utan tala istället om varför du är där.

Hur påverkas man av en psykos?

En psykos innebär att du upplever verkligheten förändrad och annorlunda, och har svårt att skilja på fantasi och verklighet. Du kan till exempel höra röster eller känna dig förföljd, fast ingen annan uppfattar det så. Det är viktigt att du får behandling tidigt om du har fått en psykos.

Hur är en schizofren person?

Schizofreni är en psykossjukdom som innebär att du har återkommande psykoser. Vid en psykos upplever du verkligheten annorlunda, och har vanföreställningar eller hallucinationer. Med tidig behandling och stöd kan du ofta återhämta dig och få en fungerande vardag.

Relaterade inlägg: