Vad gör man åt svampar i gräsmattan?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt svampar i gräsmattan?

Vad gör man åt svampar i gräsmattan?

Lågt pH-värde, rester av rötter i jorden, låg bakteriehalt, mycket dött organiskt material i ytjorden m.m. En bra början att bekämpa och förebygga svamp är att försöka ändra markkemin genom att gödsla med Algomin Gräsgödsel , Algomin Ekogödsel och Algomin Trädgårdsgödsel regelbundet.

Varför svampar i gräsmattan?

Varför får man svamp i gräsmattan? Häxringar är svampar som oftast är ett resultat av dålig näringsbalans i gräsmattan i kombination med perioder av torka. Det finns olika sorters svampringar som mer eller mindre påverkar gräset. De värsta svamparna dödar gräset.

Varför växer svampar i ring?

Häxringar är vanligast i äldre, näringsfattiga gräsmattor. Svampen utgår från en ursprungskoloni. Kolonins underjordiska rottrådar, mycelet, växer sedan utåt i radie och bildar den båglika formationen. Bågen, eller cirkeln, vidgas med ungefär 30 cm/år.

Hur ta bort Häxringar?

Hålpipe luftning, vatteninjektion, applicering av vätmedel som Qualibra® och mycket bevattning är den mest effektiva åtgärder för Häxringar. Vi rekommenderar två applikationer av Heritage på våren, 21-28 dagar från varandra, när marktemperaturerna når i genomsnitt 13ºc.

Vilken svamp växer i häxringar?

Nejlikbroskskivling och andra liknande svampar kan växa i ring i gräsmattan. Häxringar eller älvdans är gamla folkliga benämningar på det här fenomenet. De pryder knappast mattan och vill du ha bort dem så är det under sensommaren de ska bekämpas.

Relaterade inlägg: