När ska man gå på begravning?

Innehållsförteckning

När ska man gå på begravning?

När ska man gå på begravning?

När en familjemedlem eller nära vän avlidit är det oftast en självklarhet att gå på begravningen. Men även om du haft en annan relation till den avlidne är ett deltagande välkomnat. Att deltaga vid en begravning betyder dock inte nödvändigtvis att du går på begravningen.

Vad gör prästen på en begravning?

Vid en kyrklig begravning leds ceremonin av en präst enligt svenska kyrkans ordning. Tillsammans med prästen planerar de anhöriga begravningsceremonin. Innan begravningen äger rum träffas ni tillsammans med prästen som får möjlighet att ställa frågor om den avlidnes liv till er anhöriga.

Hur ser man på begravning inom kristendomen?

En kristen begravning innehåller ett antal moment som alltid kommer i en viss ordning. Den innehåller bland annat ett tal till den avlidne, psalmer, bibelläsning och bön. Begravningsceremonin leds av en präst och äger oftast rum i en kyrka eller i ett kapell.

Vad får man lägga i kistan?

Det vanligaste är att lägga ner enklare föremål i kistan såsom fotografier, blommor, brev, smycken, en favoritägodel och liknande. Det finns inga lagar eller regler som bestämmer vad som får följa med i kistan, men det är inte lämpligt att lägga ner explosiva föremål.

Relaterade inlägg: