Varför ilar det när jag kissar?

Innehållsförteckning

Varför ilar det när jag kissar?

Varför ilar det när jag kissar?

Urinvägsinfektion orsakas av bakterier som kommit in i urinröret och urinblåsan. Blåskatarr är den vanligaste formen av urinvägsinfektion. Då kan du behöva kissa ofta och det kan svida.

Hur länge har man uretrit?

Besvären med att det svider när du kissar kan bero på en urinvägsinfektion. Att det svider kan också bero på en irritation längst ut i urinröret som orsakas av mekanisk retning under samlag. Irritationen i urinröret brukar då gå över inom ett till två dygn.

Hur behandlar man uretrit?

  • Behandling av uretrit. Men när värme inte det räcker kan behandling hos läkare vara nödvändigt. Traditionellt i Sverige behandlar man uretrit med dilatation (vidgning av urinröret med Hegarstift). Cortison i urinröret eller i de paraurethrala körtlarna (Skenes körtlar), ofta i injektionsform, används också.

Vad är ickebakteriell uretrit?

  • Icke-bakteriell uretrit orsakas av sekretstockning i de körtlar som omger och smörjer urinröret. Röret blir smalt och trångt vilket ger dåligt flöde samt eventuellt sveda. Trycket orsakar smärta i bäckenregionen samt känslan av att vara kissnödig.

Vad är en inflammation i urinröret?

  • Uretrit är en inflammation i urinröret. Eftersom symptomen ofta liknar urinvägsinfektion är det många som blir behandlade med antibiotika i onödan då kunskapen är så låg inom vården. Uretrit finns i två versioner. Den bakteriella uretriten och den icke-bakteriella eller ospecifika uretriten.

Relaterade inlägg: