Varför äter man NAC?

Innehållsförteckning

Varför äter man NAC?

Varför äter man NAC?

NAC, N-acetylcystein, är en aminosyra som man kan ta som tillskott för att hjälpa kroppen med biotransformationen. ... Glutation används också för konjugering, och är troligen det enskilt viktigaste ämnet för biotransformationen, avgiftningen alltså.

Vad står NAC för?

NAC är en förkortning för N-Acetylcystein och en form av cystein. Det är en aminosyra som är väsentlig för att vår kropp ska fungera som den skall. Bland annat hjälper NAC till att upprätthålla vår huds kvalité, skydda vår kropp från oxidativ stress och höja vårt immunförsvar.

När ta NAC?

Därför ska du inta NAC som kosttillskott vid träning Vid hög träning har kroppen nämligen ett ökat behov av aminosyror. Aminosyran hjälper dig till att bygga upp och reparera muskler, vilket ger dig en stor fördel när du tränar. Aminosyran är nämligen naturligt förekommande i protein och muskler.

Hur tar man NAC?

N-acetylcystein i vegetabiliska kapslar Cystein är även delaktig i produktionen av ämnet glutation som har kraftfulla antioxidativa egenskaper. Healthwell N-acetylcystein NAC ger dig 600 mg NAC per portion i veganvänliga kapslar, och den rekommenderade doseringen är 1-3 kapslar per dag.

Vad är Ala bra för?

ALA kan först och främst minska negativa komplikationer av diabetes. Det minskar risken för nervskador och diabetisk retinopati (ögonskada) som annars kan uppstå vid okontrollerad diabetes. ALA har i djurstudier sänkt blodsockernivån med upp till 64%. I studier på människor verkar det minska insulinresistensen.

Relaterade inlägg: