Vad gör sjuksköterska i hemsjukvården?

Innehållsförteckning

Vad gör sjuksköterska i hemsjukvården?

Vad gör sjuksköterska i hemsjukvården?

Sjuksköterskan i hemsjukvården bär ansvar över stora patientgrupper. Arbetet är självständigt och utgör till stor del en funktion som konsult gällande bland annat medicinsk rådgivning och bedömningar av olika hälsotillstånd.

Vad krävs för att få hemsjukvård?

Är det kommunen som har ansvaret så tar personalen på vårdcentral/husläkarmottagning/hälsocentral kontakt med hemsjukvårdsenheten inom kommunen för att berätta att du är i behov av hemsjukvård. Kommunen tar sedan kontakt med dig för att skriva in dig och organisera insatserna.

Hur får man hemsjukvård Göteborg?

Kommunal hälso- och sjukvård (hemsjukvård) kan du om du har svårt att ta dig till din vårdcentral eller om du behöver hälso- och sjukvård flera gånger i veckan. Du kan vård dygnet runt i ditt eget hem, på ditt vård- och omsorgsboende eller på ditt boende för personer med funktionsnedsättning.

Vilka är Hemsjukvårdens uppgifter och hur går det till att få hemsjukvård?

Hemsjukvård är hälso- och sjukvårdsinsatser som utförs i ditt hem. Det kan vara till exempel hjälp med dina mediciner, injektioner, såromläggningar, provtagningar eller annan omvårdnad. Även förskrivning av inkontinenshjälpmedel ingår i hemsjukvårdens insatser.

Relaterade inlägg: