Vilka använder Sergel?

Innehållsförteckning

Vilka använder Sergel?

Vilka använder Sergel?

  • Telia Sverige. www.telia.se.
  • Intrum Justitia. intrum.se.
  • Comviq. www.comviq.se.

Vilka använder Sergel kreditupplysning?

Därtill använder man samma bolag för att driva in obetalda skulder från exempelvis SMS lån, onlinekrediter och avbetalningar. Bland de bolag som använder sig av Sergel för att inhämta kreditinformation om kunder återfinns Kredit365.

Vad gör Sergel?

administrera inkassokrav, betalningspåminnelser, överenskommelser, betalningar och verkställighet av olika slag eller för att kunna vidta andra rättsliga åtgärder. genom att vidarebehandla dina personuppgifter som samlats in för kreditupplysningsändamål, avgöra vilken åtgärd som är mest lämplig att vidta i ditt ärende.

Kan inte logga in på Sergel?

För att logga in på Mina Sidor behöver du som privatperson ett Bank ID eller mobilt Bank ID. Det skaffar du via din internetbank. Om du representerar ett företag så klickar du på Mina Sidor Företag. Fyll sedan i organisationsnummer samt ärendenummer.

Vilket inkassobolag har Telia?

Sergel grundades 1988 som Televerkets (nu Telia Company) interna inkassobolag och har varit helägt av Telia Company sedan dess.

Vilket inkassobolag använder Klarna?

Merparten av Klarnas inkassoärenden i Sverige har sålts till Alektum Capital och Sileo Kapital under de senaste åren, och inkasso på entreprenad är melodin även framöver, enligt Hansson. ”På de flesta marknader outsourcar vi redan den delen till bolag som har det som kärnverksamhet och kan erbjuda ännu bättre service.

Får inkassobolag ta kreditupplysning?

Inkassobolaget kan därför inte stödja sig på den framtida processen för att kunna göra en kreditupplysning. Förbudet mot att inhämta en kreditupplysning utan att ha legitima behov är straffsanktionerat. Den som bryter mot förbudet kan dömas till böter (19 § 2 st. kreditupplysningslagen).

Hur fungerar det med inkasso?

Med inkassoåtgärder menas påtryckningar riktade mot gäldenären för att få gäldenären att betala sin skuld. ... Som borgenär kan man antingen välja att själv driva in skulden eller att ta hjälp av ett inkassoföretag som då tar över ansvaret för att driva in skulden.

Vilket inkassoföretag använder Telia?

Sergel grundades 1988 som Televerkets (nu Telia Company) interna inkassobolag och har varit helägt av Telia Company sedan dess.

Vart kan jag se mina inkasso?

Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelägganden". Företag, myndigheter och privatpersoner som har ett krav mot någon kan ansöka om vår hjälp med att exempelvis få betalt (betalningsföreläggande).

Relaterade inlägg: