Hur man använder en Urtunningssax?

Innehållsförteckning

Hur man använder en Urtunningssax?

Hur man använder en Urtunningssax?

Då kan det vara en god idé att använda denna urtunningssax för att tunna ut håret så mycket som du önskar. Saxen är utrustad med tänder istället för blad, viket innebär att bara 10-30% av håren klipps av vid användning. För ännu tunnare hår, upprepa!

Vad är en Effileringssax?

En enkel effileringssax har ett blad som är tandat och används för att jämna ut linjer och snygga till övergångar. Den kan även användas för att tunna ur pälsen. Effileringssaxarna kan ha fin, medium eller grov tandning. En fintandad effileringssax klipper bort mer päls än en glestandad.

Hur använder man Effileringssax?

En effileringssax är helt enkelt en ”tandad” sax, antingen på ett eller båda bladen. Sådana saxar används inte för att klippa av hår, utan för att tunna ut det. Att tunna ut håret är något som då självklart bäst passar dig som har riktigt tjockt hår och vill få det lite mer lätthanterligt.

Hur fungerar en sax?

Saxen används till att klippa papper, tyg, järn, plast och mycket, mycket mer. Den fungerar genom att man trycker ihop armarna, så bladen skär genom pappret. Förläng eller förkortas armarna för att nå frukten. När frukten klipps av, faller den i ett nät som fästes vid bladet.

Relaterade inlägg: