Vad omsätter Södra?

Innehållsförteckning

Vad omsätter Södra?

Vad omsätter Södra?

Södras bokslut 2020 i korthet: Nettoomsättning, 20 351 MSEK (23 183)

Vad gör Södra Cell?

Södra Cell Värös huvudfokus är pappersmassa men vi producerar också grön el, fjärrvärme och biobränsle. ... Vår massaproduktion producerar ett överskott av grön el som driver både själva bruket, sågverket och används för att förse närliggande samhällen med grön el och fjärrvärme.

Vilka länder exporterar Södra sitt virke till?

25 procent av exporten Egypten, Algeriet, Marocko och Saudiarabien är de enskilt största marknaderna i regionen för svensk trävaruexport. Sammanlagt står Nordafrika och Mellanöstern för 25 procent av den svenska trävaruexporten, eller 3 miljoner kubikmeter sågade trävaror.

Vem äger Södra skogsägarna?

Södra är en ekonomisk förening och ägs av cirka 53 000 medlemmar som äger skog i södra Sverige.

Vem äger Södra Cell?

Södra Skogsägarna grundades 1938 och är Sveriges största skogsägarförening med knappt 53 000 skogsägare som medlemmar....Södra Skogsägarna[redigera | redigera wikitext]
NyckelpersonerLotta Lyrå, vd 2020–
BranschSkogsbranschen
ProdukterSågade trävaror, pappers- och textilmassa, energi
Antal anställda3100
Historia

Hur många sågverk har Södra?

Vi har sju moderna och effektiva sågverk med placering i Sverige och Finland, som tillsammans producerar över 2 miljoner kubikmeter byggträ per år. Vår verksamhet har en helt fossilfri tillverkning i samtliga enheter inom Södra.

Vilka länder exporterar Sverige virke till?

Vilka länder exporterar trävaror mest?

  • Kanada.
  • Ryssland.
  • Sverige.
  • Finland.
  • Tyskland.

Vilka är de tre länder som Sverige exporterar mest virke till?

Sveriges handelspartner - varuimport år 2020 Totalt uppgick den svenska varuexporten till 1 428 miljarder kronor år 2020. Norge, Tyskland, USA, Danmark och FInland var de länder som vi exporterade mest till.

Vad gör Södra skogsägarna?

Södra är en stor skogsindustrikoncern som skapar produkter och tjänster för en global marknad och bidrar till tillväxten i svensk ekonomi. Vi har kontroll över hela värdekedjan från frö till kund och verkar för en hållbar utveckling i alla led.

Hur många jobbar på Södra?

Södra är vi 2900 medarbetare som ser det som vår främsta uppgift att förädla de 53000 ägarnas skogsråvara till förnybara, klimatsmarta produkter. Det är så vi skapar lönsamhet. Vår verksamhet sträcker sig från produkter som pappersmassa och trävaror, till områden som förnybar energi, byggsystem och textilmassa.

Relaterade inlägg: