Är det farligt om hjärtat slår långsamt?

Innehållsförteckning

Är det farligt om hjärtat slår långsamt?

Är det farligt om hjärtat slår långsamt?

Hjärtrytmproblem, hjärtartymier, uppkommer när de elektriska impulser som styr hjärtslagen inte fungerar som de ska. Rubbningarna kan göra att hjärtat slår snabbare, slår för långsamt, eller slår oregelbundet. Arytmier kan vara alltifrån ofarliga till tecken på allvarlig hjärtsjukdom.

Vilka rum har hjärtat?

Hjärtats uppgift är att pumpa runt blodet i din kropp. Hjärtat har fyra sammankopplade rum: vänster förmak som mynnar i vänster kammare samt höger förmak som mynnar i höger kammare. Hjärtat fungerar som en pump med två seriekopplade cylindrar.

Varför rusar pulsen ibland?

Stress är en vanlig orsak om du får extra hjärtslag och hjärtklappning. Vid ångest och panikattacker är kroppens reaktion överdriven jämfört med det verkliga hotet. Panikattacker kan vara obehagliga även om själva hjärtrusningen är ofarlig.

Vad är arytmier ge exempel och förklara?

Arytmier eller hjärtrytmrubbningar är samlingsnamnet på flera olika tillstånd där hjärtats rytm inte fungerar normalt. Rytmrubbningar kan vara allt ifrån symptomfria och ofarliga till livshotande tillstånd orsakade av en allvarlig hjärtsjukdom.

Relaterade inlägg: