Hur kan man finansiera sina studier?

Innehållsförteckning

Hur kan man finansiera sina studier?

Hur kan man finansiera sina studier?

Behöver du finansiera dina studier? Svenska staten erbjuder två former av studiestöd: studiemedel och studiehjälp. Det är din ålder och formen av utbildning som avgör om du är berättigad till studiemedel eller studiehjälp. Om du är under tjugo och studerar på gymnasiet, komvux eller folkhögskola kan du få studiehjälp.

Kan du finansiera dina studier på annat sätt än genom studiemedel?

Studera utan CSN Ibland måste man finansiera sina studier utan studiemedel från CSN vare sig man vill eller inte. Om du ska gå en kurs hos en privat utbildare kan du många gånger få hjälp av dem att betala kursavgiften genom samarbeten som de har med kreditgivare.

Kan man få bidrag om man studerar?

Studiemedel består av två delar - ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Studiemedel är till för dig som studerar på till exempel högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola.

Hur har ni råd att studera?

Sugen på att studera?

  • Gör din hemläxa. Läs på om olika utbildningsalternativ, antagningskrav och möjliga karriärvägar efter avslutad utbildning.
  • Fråga dina vänner. ...
  • Prata med en studie- och yrkesvägledare. ...
  • Gör en ekonomisk kalkyl. ...
  • Utgå från dina intressen.

Hur gör jag för att börja plugga?

Våga börja studera

  1. Studera med stöd från Arbetsförmedlingen. Du kan studera med stöd från Arbetsförmedlingen om du behöver det för att komma närmare ett jobb. ...
  2. Jobba samtidigt som du studerar. ...
  3. Anpassad utbildning på folkhögskola. ...
  4. Pedagogiskt stöd i våra utbildningsinsatser.

Kan man bli sjukskriven när man studerar?

Om du hade en arbetsinkomst innan du började studera kan du ha rätt att få sjukpenning från oss om du är för sjuk för att fortsätta studierna. Du får då lite mindre än 80 procent av den inkomst du hade innan du började studera. Sjukanmäl dig till oss som vanligt för att få sjukpenning.

Får man CSN om man pluggar på komvux?

Studiehjälpens bidrag för studier på gymnasienivå Fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år när du studerar på komvux eller folkhögskola så kan du bidrag genom studiehjälpen. Det finns både studiebidrag och andra bidrag, och det är samma som på gymnasiet.

Relaterade inlägg: