Hur såg det ut på 80-talet?

Innehållsförteckning

Hur såg det ut på 80-talet?

Hur såg det ut på 80-talet?

Några av de mest välkända frisyrerna från 1980-talet är också de mest karaktäristiska för årtiondet. Hockeyfrillan, det stora tuperade håret och permanenten var frisyrer som var omtyckta. Riktigt kort hår på kvinnor blev mer populärt, liksom att männens hår blev allt längre.

Vad var trendigt på 80-talet?

Markerade axlar. Är det något man förknippar med 1980-tal så är det markerade axlar deluxe! Axelvaddar blev standard i kavajer och jacketter, och som alternativ kunde man ha axelpuffar på sina klänningar och toppar. Allt som markerade axlarna var snyggt!

Hur såg världen ut på 1980 talet?

I sviterna av Iranska revolutionen 1979 och Oljekrisen 1979 fortsätter 1970-talets lågkonjunktur i västvärlden de första åren in på 1980-talet. ... Världsklimatet blir lugnare, och reformerna i Sovjetunionen leder till kommunistregimernas fall i flera östeuropeiska stater 1989, året då Berlinmuren rivs.

Hur skulle 80 tals kavaj se ut?

Det skulle vara kavaj! Kavajen hade axelvaddar och var också luftig. Den kunde gärna ha något mönster och färger som var mjuka eller skrikiga. Kavaj till jeans var helt rätt.

Relaterade inlägg: