När ska man äta vassle?

Innehållsförteckning

När ska man äta vassle?

När ska man äta vassle?

Vassleprotein är bäst under dagen mellan regelbundna måltider. Med vassle får du hög halt muskelbyggande leucin men det används i gengäld mycket fort och tar snabbt slut. Du får god effekt på muskelsyntesen under mycket kort tid. Kaseinprotein är bäst under natten när du vet att du har många timmars fasta framför dig.

Vad Ärvassleprotein?

Vassle framställs ur mjölk och är en naturlig biprodukt vid ostproduktion. Av mjölkens protein utgörs ungefär 20 % av vassle, och resterande andel utgörs av kasein. Vasslen filtreras tills det i princip bara finns protein kvar, och ju mer det filtreras desto högre proteinhalt får proteinpulvret.

Hur snabbt tar kroppen upp proteinpulver?

Till att börja med så tar kroppen upp allt protein vi äter, förutsatt att du ligger på kaloribalans kommer ett ”för högt” proteinintag inte att leda till fettinlagring för att kroppen inte tar upp det. Äter vi mycket protein kommer det bara att ta längre tid för kroppen att ta upp detta.

Är whey och vassle samma sak?

Båda från kossan. Proteinpulver som vassle (whey på engelska) och kasein har en del gemensamma egenskaper, men där finns också ett gäng skillnader som kan vara värda att känna till. Både vassle och kasein är mjölkprotein. ... Av mjölkens totala proteinhalt är ca 80% kasein och 20% vassle.

Varifrån kommer vassle?

Vassle eller vassla är den klara vätskan som avskiljs från mjölkens fasta delar vid osttillverkning. Vasslen består av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker (laktos) samt en del mineraler och vitaminer. När löpe enzymatiskt spjälkar det fettlösliga proteinet kasein innesluts mjölkfettet.

När ska man ta isolat?

Det gör vassleisolat till ett utmärkt val i samband med träning, framförallt om du upplever att du blir uppblåst av koncentrat. Eftersom ett isolat tas upp så pass snabbt förhöjs koncentrationen med aminosyror i blodet väldigt fort, vilket ger en kraftfull ökning av proteinsyntesen.

Relaterade inlägg: