Vad handlar psykologi 2a om?

Innehållsförteckning

Vad handlar psykologi 2a om?

Vad handlar psykologi 2a om?

Denna kurs syftar till att ge kunskap om hur en individ kan beskrivas utifrån sina egenskaper och hur dessa påverkar individens bete- ende, känslor och tankar. Kursen syftar också till att ge kunskap omkring hur arv och miljö påverkar människans utveckling samt vilka olika faktorer som kan påverka vår psykiska hälsa.

Vad är skillnad mellan psykologi 2a och 2b?

Psykologi 2b är en fördjupningskurs som bygger vidare på det du har läst i Psykologi 1 och Psykologi 2a. I kursen ska du bland annat välja ut ett antal psykologiska perspektiv och tillämpningsområden att djupdyka i utifrån din studieinriktning och/eller dina intressen.

Hur många poäng ger psykologi?

Psykologprogrammet är en yrkesutbildning som omfattar 300 högskolepoäng under 5 års heltidsstudier och leder till psykologexamen. För psykologlegitimation som utfärdas av Socialstyrelsen krävs därutöver ett års praktisk tjänstgöring under handledning av legitimerad psykolog.

Är psykologi 1 svårt?

I kursen psykologi 1 är det centrala innehållet ändå rätt tunt. Med det sagt beror den upplevda svårigheten på individen. Jag läste psykologi 1 på gymnasiet och minns kursen som "lätt". Men jag hade även en lärare som knappt gav inlämningsuppgifter, läxor eller prov vilket givetvis påverkar min upplevelse.

Vad ingår i psykologi 2?

Delkurs 2 ger en bred förståelse om arbetsledning och samspel mellan människor och om olika perspektiv på hälsa och hälsorelaterade beteenden. Inom hälsopsykologin uppnås detta genom studier av sociala, psykologiska, biologiska och miljömässiga aspekters inverkan på hälsan i ett helhetsperspektiv.

Vilket ämne tillhör psykologi?

Psykologi är vetenskapen om själslivet, det vill säga beteenden, medvetande, känslor och tänkande hos människor och grupper. I detta ingår beteenden och mentala processer som inkluderar perception, kognition, uppmärksamhet, affekt (känslor), intelligens, fenomenologi, motivation, personlighet och hjärnans funktioner.

Vilken gymnasielinje för psykolog?

För att bli behörig till psykologutbildningen på universitet/högskola krävs det grundläggande behörighet, Matte 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Om du vill ha behörighet direkt kan du få det av t. ex. Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Relaterade inlägg: