Vad gjorde Baltzar von Platen?

Innehållsförteckning

Vad gjorde Baltzar von Platen?

Vad gjorde Baltzar von Platen?

Baltzar von Platen var en färgstark och originell person. Kylskåpet var hans mest kända uppfinning. Han påstod även att han kunde prata med andar och drömde om att uppfinna en evighetsmaskin.

Vad uppfann Carl Munters?

Absorption refrigerator Einstein refrigerator Carl Munters/Inventions

Hur gjorde Baltzar von Platen kylskåpet?

Den idé Carl Munters och Baltzar von Platen försökte förverkliga kan i korthet beskrivas så här: I en behållare blandas vatten och ammoniak. ... 1922 kunde Baltzar von Platen och Carl Munters presentera sitt kylskåp som ett gemensamt examensarbete på Tekniska Högskolan, samtidigt som de ansökte om patent på sin uppfinning.

När dog Baltzar von Platen?

Decem Baltzar von Platen/Date of death

Var Platen?

Kanalbyggaren, statsrådet, sjömilitären och riksståthållaren Baltzar von Platen är utan tvekan en av de personer som format den svenska historien. Han tillhörde den lilla inre krets som stod kungamakten nära och tog aktiv del i den svenska politiken. Dessutom genomförde han det väldiga Göta kanal-projektet.

Hur gammal blev Carl Munters?

92 år (1897–1989) Carl Munters/Age at death

Vart dog Carl Munters?

Sverige Carl Munters/Place of death

Hur kom man på kylskåpet?

Till en början utnyttjades kyltekniken främst av köttindustrin och bryggerier, samt av företag som i sin tur sålde den is som hushållen behövde för att hålla maten kyld. 1879 tillverkade tysken Carl von Linde det första kylskåpet som var tänkt att användas hemma i köket.

Vad gjorde man innan kylskåpet?

Många familjer fick kylskåp och elspisar under första delen av 1900-talet. ... Innan kylskåpet torkades, saltades eller syrades maten för att hålla länge. Frysskåp kom under 1950-talet och mikrovågsugnar på 1980-talet.

Relaterade inlägg: