Vad har Bulgarien för klimat?

Innehållsförteckning

Vad har Bulgarien för klimat?

Vad har Bulgarien för klimat?

Bulgarien: Somrarna är oftast soliga och varma. Sommarvärmen kulminerar i månadsskiftet juli-augusti med dagstemperaturer runt 30 grader. Sjöbrisen svalkar vid kusten, men emellanåt kan hög fuktighet ge tryckande värme.

Vilket statsskick har Bulgarien?

Parliamentary system Unitary stateParliamentary republicUnitary parliamentary republic Bulgaria/Government

Vad gränsar Bulgarien till?

Bulgarien ligger på östra Balkanhalvön och har kust mot Svarta havet i öster. I norr är Donau gränsflod mot Rumänien med undantag för sträckan mellan staden Silistra, där floden vänder mot norr, och Svarta havet. Till ytan är landet ungefär en fjärdedel så stort som Sverige.

Vad är Bulgarien känd för?

Bulgarien förknippas nästan alltid med härliga badstränder vid Svarta Havet av semestrande svenskar. Men landet har mycket mer att erbjuda en resenär än detta. Det land vi idag kallar för Bulgarien har en mycket lång, och ofta dramatisk historia.

Hur ser naturen ut i Bulgarien?

Den sydvästliga delen av landet är bergig med två alpina bergskedjor, Rilabergen och Pirinbergen. Längre österut ligger den lägre men mer extensiva bergskedjan Rodopibergen. Bergskedjorna består mestadels av kristallina bergarter. Rilabergen inkluderar Balkans högsta topp, Musala som når 2 925 meters höjd.

Vilken världsdel ligger Bulgarien i?

Europa Bulgaria/Continent

Vilken region tillhör Bulgarien?

Bulgarien (bulgariska: България, Bǎlgarija), formellt Republiken Bulgarien (Република България, Republika Bălgarija, uttalas [rɛˈpubliˌkə bɤlˈgarijə]), är en republik i Sydeuropa, på nordöstra delen av Balkanhalvön, som i norr gränsar mot Rumänien, i väster mot Serbien och Nordmakedonien, och i söder mot Grekland och ...

Är Bulgarien ett fattigt land?

Bulgarien är EU:s fattigaste medlemsland – inkomsten per person ligger under hälften av EU-genomsnittet med en låg om än positiv tillväxt. I landet är 140 000 personer långtidsarbetslösa. Av Bulgariens befolkning lever ca tio procent under den nationella fattigdomsgränsen.

Hur ser det ut i Bulgarien?

Bulgarien är ett bergigt land. Mellan bergskedjorna breder bördiga slätter ut sig. ... Bulgarien ligger på samma breddgrad som norra Spanien och södra Frankrike. Temperaturen vid Svarta havet ligger från mitten av maj till slutet av september kring 20-30 grader i luften och 20-25 i vattnet.

Var bor de flesta i Bulgarien?

Bulgarien har en yta på 110 879 kvadratkilometer och cirka 7,1 miljoner invånare (2016); största stad är huvudstaden Sofia med 1,2 miljoner invånare.

Relaterade inlägg: