Vad har bussar för motor?

Innehållsförteckning

Vad har bussar för motor?

Vad har bussar för motor?

Den nya 8-litersmotorn kommer installeras i Volvos intercitybuss 8900 och i turistbussen 9500. Den kommer också att finnas i chassier för utvalda karosstillverkare. Volvos nya 5-litersmotor, D5, är en starkare dieselmotor för Volvos hybriddrivlina med 240 hk (215 hk).

Hur många hästkrafter finns det i en buss?

HK i dom motorena ligger på runt 250hk och på landsort så är de på mellan 2 hk beroende vilken sorts buss de är och tillverkare. storleken på motorena på volvos stadsbussar är 9L och scania på 9,4L.

Hur mycket hästkrafter har en SL buss?

Bussarna rymmer elva passagerare och är av märket Easy Mile och mäter i centimeter 402 i längd, 202 i bredd, 287 på höjden och väger 3030 kg. Motoreffekten är 16 kW, cirka 21,5 hästkrafter.

Vad går bussar på?

Bussarna på landsbygden, mellan tätorter i länet samt till och från angränsande län är till för att så många som möjligt ska kunna åka kollektivt till arbetet, skolan och fritidsaktiviteter. Strategin för regionbussarna är att bygga vidare på den struktur som finns.

Hur stor är en Bussmotor?

Allt mellan 6 och 12L volvo eller scania raka 6or och 8or (äldre scania).

Hur mycket väger en ledbuss?

De väger 22 ton, är 24 meter långa och slukar 120 passagerare. Så kallade dubbelledbussar finns redan på försök i Göteborg och Malmö, men kan snart rulla över hela Sverige.

Hur betala på UL buss?

Betala när du kliver på På nästan alla våra bussar kan du köpa biljett med betalkorten VISA eller Mastercard till ombordpris. Undantaget är den trafik vi har tillsammans med SL, t ex linje 677 och SL-pendeln. Ingen biljettförsäljning ombord på Upptåget.

Var sitter motorn på en buss?

sitter motorn oftast längst bak i bussen, med drivning på det bakersta hjulparet (släpets axel). De främre hjulaxlarna är i regel frirullande, även om det finns nyare bakmotorledbussar som utöver drivning på bakersta hjulparet även kan ha elektrisk drivning på den mittersta axeln.

Relaterade inlägg: