Hur påverkas samhället av datorn?

Innehållsförteckning

Hur påverkas samhället av datorn?

Hur påverkas samhället av datorn?

Datorn har varit ett arbets- och nöjesredskap i flera årtionden och den har blivit en avgörande del i vårt samhälle. Nästan allt styrs och hanteras via datorer idag, vilket har gjort samhället mer effektivt och i många fall även mer miljövänligt.

Hur har datorn utvecklats fram till idag?

De första datorerna utvecklades på 1940-talet, under andra världskriget. ... Fram till 1980-talet var datorerna för stora och för dyra för att vanliga människor skulle kunna ha dem hemma. Datorer har hela tiden blivit billigare, mindre och enklare att använda. Företaget IBM började sälja persondatorn som kallas PC 1981.

Hur påverkas miljön av datorn?

En dators delar innehåller bland annat bly, kvicksilver och plaster som är svåra att bryta ned. Delar som har en förödande effekt på oss själva och vår miljö om de inte hanteras på rätt sätt. Elektronikmarknaden växer. Och med ökad produktion och växande sopberg kommer utsläpp som skadar människor, djur och natur.

Vad har datorn för nackdelar?

Några av nackdelarna med att inte använda internet var att man missar information, att det är svårt att betala räkningar och hitta fakta samt att man missar kontakter. Andra nackdelar är att man går miste om allt som finns på internet, till exempel dagstidningar och SVT Play.

Vad använde man innan datorn?

Före datorn Idén till en dator, så som vi ser den, lanserades för första gången av Charles Babbage på 1830 talet. ... Det som ledde fram till datorn var istället de specialiserade elektriska räknemaskiner uppbyggda av radiorör som konstruerades under 1930 talets slut.

Relaterade inlägg: