Vad innebär urvalsförfarande?

Innehållsförteckning

Vad innebär urvalsförfarande?

Vad innebär urvalsförfarande?

Urvalsförfarande innebär att alla leverantörer har rätt att ansöka om att få lämna anbud. Den upphandlande organisationen bjuder in vissa leverantörer att lämna anbud och får förhandla med en eller flera anbudsgivare.

Vad är en Direktivstyrd upphandling?

Vad är en direktivstyrd upphandling? Kort och gott är det en upphandling som överstiger EU:s tröskelvärde och som omfattas av EU:s regler (EU:s direktiv).

Vilka upphandlare är skyldiga att följa reglerna i LOU?

Lagen gäller för myndigheter och annan verksamhet som finansieras med allmänna medel. Utöver kommuner, landsting och statliga myndigheter innebär det också offentligägda bolag, och vissa andra organisationer som står dessa nära. Undantag görs dock för vissa former av kommersiell och annan verksamhet.

Vilka förfaranden återfinns under tröskelvärdet?

Möjliga upphandlingsförfaranden under tröskelvärdena samt för sociala och andra särskilda tjänster är, enligt LOU och LUF, förenklat förfarande och urvalsförfarande.

Vem bestämmer tröskelvärde?

Det är EU som beslutar om vilka tröskelvärden som gäller. Tröskelvärdena revideras vartannat år. När du ska göra en upphandling behöver du därför uppskatta det framtida kontraktets värde.

Relaterade inlägg: