Hur lång är Björkö?

Innehållsförteckning

Hur lång är Björkö?

Hur lång är Björkö?

Ön Björkö är den till ytan näst största ön med sina 555 hektar. 7,4 km lång, 2,2 km på den bredaste delen. Det finns 1554 invånare och ca 600...

Hur ta sig till Björkö?

Från Hälsö kan man sedan ta färja från Hälsö Burö färjeläge vidare till öarna Rörö, Hyppeln och Källö-Knippla. Färjan från Lilla Varholmen till Björkö (Grönevik färjeläge) tar 6 minuter. Från Björkö tar du dig vidare med personfärjan från Framnäs färjeläge till de bilfria öarna Kalvsund och Grötö.

Finns på Björkö?

Björkö har därför en orörd natur med mycket öppna landskap, betande djur och blomstrande ängar. Här finns sällsynta örter och svampar som finns här tack vare att träden fått ligga kvar när de fallit. Björkö är en bergig ö, med flera härliga klippor och barnvänliga badplatser.

Hur ta sig till Hönö?

Hönöleden går mellan Lilla Varholmen och Hönö/Öckerö i Bohusläns yttre skärgård. Färjeledens längd är 2500 meter och överfartstiden är tolv minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Hur tar man sig till Grötö?

Här finns ingen biltrafik och för att komma till ön åker du först till Björkö och sedan vidare med färjan därifrån. Grötö har en barnvänlig sandstrand, Knöten, på öns norra sida och en liten gästhamn med plats för cirka 15 båtar. På ön finns både lummig skog och kala klippor.

Relaterade inlägg: