Vad tycker du är en bra människosyn?

Innehållsförteckning

Vad tycker du är en bra människosyn?

Vad tycker du är en bra människosyn?

Värdegrund baserad i en humanistisk människosyn innebär att alla människor har lika värde och att varje individ anses vara en unik person med individuella behov [2-5].

Hur förmedlar du din människosyn till din omgivning?

Viljan och förmågan att vara medskapande och påverka sin egen och andras situation ökar med kunskap, medvetenhet och tillit. Människan kan öka sin medvetenhet om sig själv och sin position i tillvaron och blir därmed mer fri och ansvarig för sina val och handlingar.

Vad det synsättet får för konsekvenser för hur vi bemöter våra medmänniskor?

Säkert förändras också människosynen genom livet så att man ser litet annorlunda på saken när man är gammal än man gjorde som ung. Det sammanhänger med att synsättet knappast kan undgå att påverkas av omgivningen, av samhällets och närmiljöns sätt att resonera och bete sig.

Hur såg uppbyggnaden av mentalsjukhuset ut på 1800-talet?

I början av 1800-talet började man därför bygga mentalsjukhus i Europa. Tyvärr var behandlingarna ofta mycket värre än bara förvaring, ofta till och med dödliga, men förändringen i synen på psykiskt sjuka var ändå ett nödvändigt steg i rätt riktning.

Hur förändrades synen på mentalsjukhusen?

Mentalsjukvården. Man brukar säga att synen på psykiska sjukdomar förändrades med sekelskiftet 1800 i Sverige. Under 1800-talet började man inse att personer med psykiska sjukdomar faktiskt led av sjukdomar vilka kunde botas. Man ansåg inte att psykiskt sjuka var vansinniga, besatta eller dåraktiga längre.

Relaterade inlägg: